Teinitytön tarina

Teini-ikäisellä tytöllä, jonka keho oli voimakkaasti skoliootinen, eli kieroselkäinen, lääkärin mukaan ainoa hoitokeino oli korsettihoito sekä jäykistysleikkaus, millä selkäranka pakotetaan suoraksi. Lääkärin ohjeissa ei mainittu sanallakaan, mikä tytön tilanne olisi viiden, kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä. Nimittäin koe-eläimillä tehdyn tutkimuksen mukaan selän liikkuvuuden poistaminen jäykistämällä aiheutti tulehduksia, nopeasti etenevän artroosin, facettinivelten kuluman sekä rappautumista. Lääkäri ei näitä riskejä tuonut esille.

Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa pyritään palauttamaan kehon luonnollinen liikkuvuus kaikilla osa-alueella, käyttäen vanhoja tehokkaaksi havaittuja mobilisaatiotekniikkoja. Ja mikä tärkeintä, hoidoissa ei tuoteta kipua vaan pehmeästi käyttäen kehon omia luonnollisia liikeratoja palauttamaan liikkuvuus takaisin kehon tuki- ja liikuntaelin alueille.  Kun toimitaan näin, ihmiselle ei myöskään tuoteta pitkällä aikavälillä terveydellistä haittaa, mitkä selvän jäykistämisleikkaus voi aiheuttaa.

Edut verrattuna leikkaukseen

“Liike on selälle hoitoa” on tuttu lausahdus myös nykyajan lääkärikunnalle. Mistä liike otetaan jos jäykistysleikkaus tehdään selkään? Sieltä, mistä se on helpointa ottaa ja yliliikkuvuutta sinne tulee väkisinkin liikaa, joka aiheuttaa jatkuessaan hankauksen takia mm. välilevytyrään. Myös lonkkanivelet joutuvat suureen rasitukseen, josta seurauksena on lonkkanivelien artroosi ja edessä on keinoniveloperaatio. Tämäkin asia olisi ollut myös vanhempien hyvä tietää. Onneksi vanhemmat näkivät laajemman kuvan ja valitsivat vaihtoehtoisen hoidon, eli Kalevalaisen jäsenkorjauksen.

Lapsen itku loppui hetkessä

Olin tankkaamassa autoa, jonka vieressä läheisellä parkkipaikalla oli nuori pari, joiden autosta kuului pienen vauvan äänekästä itkua. Päätin kysyä heiltä voisinko olla jotenkin avuksi.  Nuori pari kertoi vauvalla olevan koliikki, eikä neuvolasta tai lääkäristä oltu pystytty auttamaan. Oli kerrottu sen menevän ajan kanssa ohi. Vanhemmat olivat viikon kuunnelleet vauvan itkua ja olivat luonnollisesti huolissaan vauvastaan sekä omasta jaksamisestaan jatkuvan itkun takia. Kerroin mitä teen ammatikseni ja pyysin lupaa näyttää mitä pystyn tekemään, johon vanhemmat suostuivat.

Aloitin vauvan hoidon mobiloimalla hänen lihaksiaan selästä kallon pohjaan saakka pitkillä vedoilla. Kymmenen minuutin hoidon jälkeen itku katkesi kuin salamaniskusta. Vanhemmat olivat hämmentyneitä ja ihmettelivät hiljaisuutta. Hieno hetki.

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Sen avulla hoidettavan koko tukirakenteen kineettinen ketju, aina jalkapohjista kallonrajaan sakka tasapainotetaan. Lihastasapainosta sekä hermoheijasteista saadaan luettua ongelmien aiheuttajat, jolloin ei hoideta ainoastaan kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa. Myös tutkimukset ovat osoittaneet Kalevalaisen jäsenkorjauksen parantavan vaivoja, vaikuttaen kipuun, kivun aiheuttamaan haittaan sekä toimintakykyyn ja elämän laatuun.

Miten pääsen hoitoon?

Eino Heikkinen (Riihimäki) on kokenut kalevalainen jäsenkorjaaja ja hieroja yhteensä 11-vuoden kokemuksella. Hän toimiii Riihimäellä ja tekee aina hoidon auttaakseen asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Voit varata aikasi täältä  Einolle.